۲ اهداف آموزش کارآفرینی
آموزش کارآفرینی ممکن است اهداف متعددی داشته باشد و البته راه اندازی کسب و کار خودش مهمترین هدف است. چرا که با راه اندازی کسب وکار، از طریق کالاها و خدمات ارائه شده ارزش افزوده ای در جامعه ایجاد شده و همچنین افراد مختلفی مشغول به کار می شوند.
یکی از مهمترین و مقدمترین عوامل در طراحی و اجرای یک دوره آموزشی، توجه به اهداف آن است. در تدوین اهداف یک دوره آموزش کارآفرینی نیز ابتدا باید هدف از برگزاری آن را مشخص کرد. دورههای آموزش کارآفرینی نیز همانند تمام دورههای آموزشی براساس اهداف متفاوتی طراحی میشوند. با وجود این، در مجموع فارغ از اهداف ویژه خود سه تغییر اساسی در فراگیران ایجاد میکند این سه تغییر شامل تغییر در دانش و معلومات و اطلاعات، تغییر در نگرش و بینش و طرز تلقی افراد نسبت به موضوعات و مسایل ویژه و در نهایت تغییر در مهارتها و تواناییهای عملی افراد است. با گسترش حیطه فعالیتهای آموزشی در حوزه کارآفرینی نیز میتوان اهداف دورههای آموزشی در این زمینه را به شرح زیر طبقهبندی کرد:
– دورههای آموزشی با هدف آگاه کردن و ترویج فرهنگ و روحیه کارآفرینی بین تمام اقشار جامعه. این دورهها با تأثیر در بینش افراد نسبت به کارآفرینی به عنوان یک انتخاب شغلی و معرفی کارآفرینان موفق و نحوه دستیابی آنان به این توفیقات، گروههای مختلف اعم از جوانان، اقلیتها، بیکاران، بازنشستگان و… را نسبت به این امر حساس و با انگیزه میکنند تا تمایل به کارآفرین شدن در آنان افزایش یابد و ایدههای نو را تا دستیابی به کمال و نتیجه دنبال کنند.
– برنامههای آموزشی ویژه برای کارآفرینان بالقوه که به افراد آموزشهایی از قبیل، خلاقیت، توانایی شناخت و استفاده صحیح از فرصتها، تمایل به مخاطرهپذیری، استقلال و تعهد نسبت به کار، تمایل به حل مشکلات، بهبود انگیزش و تمایلات فردی برای کارآفرین شدن را ارایه میدهند و با الهام بخشیدن به آنان راه دستیابی به موفقیت را روشن میکند.
– دورههایی برای کارآفرینان بالفعل که آنان را راهنمایی میکند که چگونه فعالیت خود را برای رشد بقای شرکتشان بهبود بخشند و با ارایه آموزشهای لازم در زمینه مدیریت نوآور و کارآفرین در شرکت، شیوههای بازاریابی، تحلیل امکان سنجی، حسابداری، مالیات، قوانین و مقررات شرکتهای نوپا، طراحی و توسعه تولیدات و… کارآفرینان را آماده میکند که فعالیتهای خود را گسترش داده یا بهبود بخشند.
– برنامه پشتیبانی و حمایت همهجانبه از کارآفرینان اعم از حمایتهای مالی و مادی مانند معرفی بانکهای دولتی و خصوصی و شیوههای مشارکت مالی سرمایهداران در پروژههای جدید خطرپذیر، حمایتهای علمی و فنی همچون معرفی اساتید و صاحبنظران دانشگاه و صنعت در حوزه موردنظر به کارآفرین، حمایتهای فرهنگی و معنوی که اغلب دولتها انجام میدهند در زمینه مسایلی همچون صدور پروانه، حذف مقررات زائد، تسهیلات مالیاتی و… .
۲-۴-۳ روش های آموزش کارآفرینی
در دهه های پیشین روش های آموزش نسبت به امروزه محدود بودند و تعداد روش های آموزش به تعداد انگشتان دست نمی رسید. امروزه با پیشرفت فناوری های جدید، روش های آموزش بسیار متنوع گشته اند.
برای بررسی اینکه چه روش های مختلف آموزشی در تدریس کارآفرینی کاربرد دارد؛ نیاز به داشتن اطلاعاتی درباره انواع مختلف روش های تدریس و یادگیری است. همچنین باید مشخص کرد که چه سبک های یادگیری مختص و ویژه یادگیری کارآفرینی بوده و با تدریس غیر کارآفرینی متفاوت است؟
گارتنر[۱] و وسپر[۲] در سال ۱۹۹۴ بر روی ۴۴ دوره کارآفرینی برگزار شده در دانشکده های بازرگانی و مهندسی در ۱۲ کشور مختلف پژوهشی انجام دادند. در این پژوهش از مدرسان دوره کارآفرینی خواستند که مشخص نمایند در آموزش این دوره ها از چه روش های جدیدی استفاده می کنند و همچنین از تجارب موفق یا شکست در زمینه تدریس بگویند. علاوه بر آن هیلز[۳] در سال ۱۹۸۸ بر روی روش های مختلف تدریس کارآفرینی مطالعه ای انجام داد تا بداند که کدام یک از روش های تدریس کارآفرینی کاربرد بیشتر و مهمتری دارد؟ در بین انواع روش های مختلف تدریس نوشتن طرح کسب و کار جدید مهمترین روش بود.سایر روش های تدریس که مهمتر بودند عبارت بودند از: دعوت از کارآفرینان به عنوان سخنران میهمان، تحلیل موردهای کسب و کار، سخنرانی استاد و استفاده از متون مربوط به کسب وکار.
با توجه به اینکه هر یک از برنامههای آموزش کارآفرینی با هدف خاص برای گروه ویژهای طراحی میشود و شرکتکنندگان در دورههای مختلف نیازهای دانشی، بینشی و مهارتی متفاوتی دارند، بهطور قطع دوره آموزشی خاصی برای افراد و گروههای مختلف از بعد تخصصی و علمی موردنیاز است تا اهداف طراحی شده در شرکتکنندگان این دورهها تحقق یابد. از این رو دورههای آموزشی را میتوان در دو سطح «عمومی» و «تخصصی» طبقهبندی کرد:
– دورههای عمومی: به طور عام برای تمام شرکتهای تولیدی و خدماتی ارایه میشود و به آموزش مجموعهای از دورهها در عرصه کارآفرینی به شرح زیر میپردازد:
– ارایه مقالات و سخنرانیها و مطالب متنوع توسط اساتید، صنعتگران و کارآفرینان موفق .
[۱] Gartner
[۲] Vesper
[۳] healze
متن فوق تکه ای از این پایان نامه بود
برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 434
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1